PekkaMansala

Asiakasväistelyä

Tähän törmää jatkuvasti. Asiakasväistelyyn.

Nyt vanhin muistamani väistelijä oli Bellaboats Kuopiossa.
Tarvitsin Bella-veneeseemme varaosan, mitä ei veneliikkeistä löytynyt. Yritin kysyä valmistajalta Bellaboatsilta. Halusin lähettää meilin ja sen liitteenä ongelmaa selventävän valokuvan. Mistään ei vaan löytynyt Bellaboatsille kelvollista meiliosoitetta. Löytyi suosittu ”ohje” etunimi.sukunimi@firma.com (tai .fi), mutta ilman minkäänlaista henkilöluetteloa. Bellaboatsin sivuilta ei löytynyt edes yhtä yksittäistä henkilön nimeä luettelosta nyt puhumattakaan. Annettu osoitevinkki oli siis kelvoton. Kauan Bellan nettisivuja selattuani löysin yhdestä lehdistötiedotteesta toimitusjohtajan nimen ja käytin sitä vinkin mukaisesti. Vastausta ei ikinä tullut ja se lehdistötiedotekin katosi nopeasti. Tehokasta asiakasväistelyä.

Samaan näennäisosoitteeseen olen sittemmin törmännyt aivan liian usein. Vaihtoehtona on, ettei anneta edes sitä. Ei mitään muuta yhteystietoa kuin maksullinen puhelin.

Tuorein ongelmani mihin apua tarvitsen kuuluu aiheseen tietotekniset ongelmat. Vaihdoin vanhan toimivan XP-koneeni uudempaan Win10-koneeseen ja nyt olen pulassa. Vanha Microsoftilta ostamani MS Office 2003 ei enää minun osaamisellani asentunut Win10:n alle ja uudemmat Office-versiot maksavat maltaita. Niitä ei enää voi ostaa, vaan ne on vuokrattava. On joka vuosi maksettava 50-100 euroa. Jo 10 vuodessa siitä kertyy kohtuuton hinta ohjelmalle. Edellistä 2003-versiotani käytin n. 12 v.

”Hädissäni” latasin heinäkuussa netistä Open Officen Writerin ja Calcin. Taulukkolaskenta Calcin kanssa pärjään jo jotenkuten, mutta Writer sekoilee edelleen. Heinäkuun jälkeen tekstissä olevat skandit ovat jotain 4-5 kertaa muuttuneet pari päivää kirjoittamisen jälkeen kiinalaisiksi tai koristemerkeiksi. Esim. lauantaina kirjoitin sanan ”päivän” ja tänä aamuna se on muodossa p臺v舅.

Olen etsinyt vastausta Microsoftin ja Open Officen sivuilta, mutta eihän sitä noista löydy. Meiliosoitetta ei löydy mistään ja asiakas"tuki" on vain asiakasväistelyä. MS melkein antoi kysyä, mutta koska minulla ei ollut Outlook-tiliä homma tyssäsi siihen.

Poliitikot kohkaavat digitaalisuudesta, mutta edes ikivanhaa ideaa meiliä ei saada toimimaan. Ei haluta sen toimivan. Mielipiteeni Autoliiton Moottori-lehteen ei päässyt perille, koska yritin lähettää sen meilinä enkä FB-viestinä. Miksi Autoliitto(kin?) pakkosyöttää Facebookia ? Tuollainen yhteysmuotojen rajaaminen on sekin asiakasväistelyä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Tämän blogin suosituimmat

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset