PekkaMansala

Kaikki blogit puheenaiheesta Satu

Nainen ja hevoinen

 

Tarina alkaa joskus vanhaan aikaan välimeren rannalla Niilin länsipuolella. Sitä ei vielä tiedä miten se loppuu, mutta kuunnellaan tai luetaan tarina loppuun. Nainen on paennut kotoaan. Hän on hypännyt suin päin mereen ja lähtenyt uimaan. Nainen asui miehensä kanssa  alussa Tocrassa, mutta heille tuli sanaharkka ja nainen puki kalleimman pukunsa päälleen ja hyppäsi mereen.

Pääsiäissatu

Trullit vai rullit ne yöllä ääntä pitämättä lampaasi kerii? Pohjanmaalla ainakin yksi on taas nähty ja kolmea epäillään.  Lankalauantain ja ensimmäisen pääsiäispäivän yö on trullien vuosittainen työmaa. Itse olen tavannut trullin kerran elämässäni ja se tapahtui Laukaassa 1966. Silloin oli paljon lunta vielä maassa. Meillä oli kalkkunoita vanhassa maakellarissa. 

Harakka ja varis

Olipa kerran harakka ja varis, jotka asustelivat tiheässä metsässä. Joka päivä harakka ja varis tappelivat ja nokkivat toisiaan jokaisesta jyvästä jonka löysivät, siitä huolimatta että ison metsän laidalla oli tosi suuri viljapalsta.

Kylmä ja luminen talvi saapui ja eräänä päivänä harakka löysi rasvapallon, jonka hyvän talon emäntä oli ripustanut yhden metsän puun oksaan pikkulintuja varten. Vaikka kuinka nainen odotti näkevänsä punatulkkuja ja muita metsän pikkulintuja, vain harakka laskeutui rasvapalloa maistelemaan.

Julkaise syötteitä