PekkaMansala

Kaikki blogit puheenaiheesta Helsingin Sanomat

Ujo mullistusten mies

Olin 1970-luvulla muutaman vuoden töissä Helsingin Sanomain kotimaan toimituksessa. Siellä työskenteli samaan aikaan myös Jukka Rislakki, pitkä ja ujo nuorimies, josta sai vaikutelman, että hän oli ihan väärässä paikassa.

Tuosta ajasta Rislakki kertoo lyhyesti myös juuri ilmestyneissä muistelmissaan (Jukka Rislakki: Mullistusten mies - Elämää ja kohtaloita historian aallokossa, Otava 2018). Hän kirjoittaa olleensa niin ujo ja arka, jännittäjätyyppi, ettei hänestä koskaan voinut tulla hyvää uutistoimittajaa:

Aatos Erkon kylmä sota

Aatos Erkko (1932-2012) oli ristiriitainen persoona. Hänellä oli huono itsetunto. Hän oli synkkä pessimisti, joka 1970-luvulla pelkäsi Neuvostoliiton miehitystä. Hän oli lännen mies, Amerikan ystävä, joka suomettui ja oli oiva kohde KGB:n operaatioille. Hän kannatti Neuvostoliiton pelossa Ahti Karjalaista tasavallan presidentiksi Kekkosen jälkeen ja piti Mauno Koiviston valintaa suurena virheenä.

Hesari höpsi innovaatioista

Hesarin HSTV lähetti Slushissa tehtyjä haastatteluja. Yksi haastattelijoista oli täysin pihalla. Lasten Aku Ankkaan lähettämät ideat olivat muka innovaatioita ja Linda Liukkaan kirjat ovat innovaatioita, luokkien uusi sisustaminen on innovaatio jne. 

"Torstaina kello 11 alkaen puhutaan HS Lasten uutisten tuottajan Fanny Frömanin johdolla otsikolla ”lapset ja innovaatiot”. HS

 

 

Likainen Harri Erkon renkinä

Toimittaja-kirjailija Harri Nykänen kirjoittaa itsestään: "Kun pääsin vauhtiin, olin kuin vainun saanut ajokoira jäniksen perässä, jahtia oli joskus äärimmäisen vaikea lopettaa."

Nykänen jahtasi 20 vuotta (1981-2001) rötösherroja Helsingin Sanomien rikostoimittajana. Siitä ajasta hän on nyt julkaissut muistelmansa (Likainen Harri - 20 vuotta Erkon renkinä, Docendo 2015).

Julkaise syötteitä