PekkaMansala

Kaikki blogit puheenaiheesta David Bowie

Matkoja muusikoiden haudoille

Suomessa kirjoitetaan pahuksen hyväää esseistiikkaa. Antti Nyléniä olen ennenkin kehunut, ja nyt olen innostunut myös Jukka Koskelaisesta. Olen lukenut häneltä kolme esseekokoelmaa, Atlantiksen perintö, Mahtava minä ja Sanoja mustan tähden alla. Tässä viimeksimainitussa hän tekee matkoja muusikoiden haudoille, ja keskittyy hiljattain kuolleisiin legendoihin. David Bowie ja Leonard Cohen ovat tietysti ilmeisiä valintoja, mutta mukaan on päässyt myös oudompia hemmoja.

Muistokirjoitus

Tämä on toistuva teema, joka tuli viimeeksi voimallisesti esille, kun David Bowie kuoli tai oikeammin, kun hän julkaisi  Lazarus-videon

Artistit ovat aikaisemminkin kuolleet tai miettineet kuolemaa. Johnny Cash ei ole koskaan kuulunut suosikkeihini, mutta hänen jäähyväislaulunsa,

Hurt, on unohtumaton. Monika tädin

tulkinta on myös hieno, mutta Mikael Wiehen sanoitus unohtumaton.

David Bowie oli Kristus

David Bowie nousi taivaaseen ja selitti kuoleman arvoituksen viimeisellä musiikki- ja elokuvaesityksellään eilen.

https://

Blackstar - taiteilijan lähtö

Piti kirjoittaa eilen tekstiä aiheesta muutamasta SK:n blogiini, mutta aamuyhdeksän aikaan tuli uutinen, joka muutti päiväni kulun ja suunnittelemastani kirjoituksestani vähemmän tärkeän. Kirjoitin illalla tämän. Oli ollut koko päivän hieman epätodellinen olo. Aamulla ärsyyksekseni huomasin kahvin loppuneen työpaikalta ja olin lähdössä kauppaan ja siinä hajamielisesti vilkaisin nettiä. Uutinen: David Bowie kuollut. Joku pilailee?

David Bowie: Blackstar

David Bowie on nimi jonka vielä minunkin ikäpolveni muistaa, viimeistään elokuvista kuten Labyrintti, jonka voi pistää soimaan tuosta taustalle. 

Julkaise syötteitä